laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenskoteletten op de wijze van scherman
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

4 varkenskoteletten (spiering)
1 plak gekookte ham van 1 cm dikte
1/2 eeetlepel groene peperbolletjes
1 borrelglaasje jenever
2 dl. room
2 grote tomaten
peterselie
klontje boter
peper en zout
  bereiding:
    De koteletten aan beide kanten zachtjes aanbraden in de pan met wat boter.Kruiden met peper en zout. Warmhouden.
De braadpan ontvetten, de peperbolletjes in dezelfde pan warm maken en blussen met jenever, de gekookte hesp in stukjes snijden en bijvoegen, evenals de room. Verder laten inkoken.
De tomaten pellen en ontpitten en in kubusjes snijden. Bij de saus voegen.
Gehakte peterselie ondermengen. De saus afsmaken en indien nodig nog bijkruiden.
Het vlees verdelen over 4 borden, overgieten met de saus. Opdienen met frietjes of aardappel-puree.


Dit is een recept van Bonne van Dijk
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats