laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Schelvis met lente-uitjes en moster-roomsaus
  ingrediënten:
   

  • 2 bosjes lente-uitjes
  • 1 kg schelvis
  • peper en zout
  • 4 el citroensap
  • 1/8 dl creme fraiche
  • 4 el witte wijn
  • 1/8 dl slagroom
  • 3 el mosterd
  • 1/2 tl suiker
  • olijfolie voor de ovenschaal
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. De vis onder de koude kraan zorgvuldig wassen en droogdeppen met keukenpapier. De vis binnen en buiten bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Breng de creme fraiche met de wijn en slagroom aan de kook. Roer de mosterd erdoor. De saus op laag vuur circa 5 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met peper en de suiker. Voeg de lente-uitjes toe aan de saus en breng het geheel aan de kook. Leg de schelvis in een ingevette ovenschaal. Schenk vervolgens de saus erover. zet de schaal met vis in de oven en laat de schelvis in circa 25 minuten gaar worden. Lekker met gekookte aardappelen en kropsla. Bereidingstijd ongeveer 35 minuten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats