laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rosbief met passievruchtensaus
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

1,200 kg rosbief van gelijkmatige afmeting
25 gram boter
peper

voor de saus:

4 passievruchten
1 rode Spaanse peper
stukje verse gember van 1/2 cm
3 dl passievruchtensap (pak)
1 deciliter witte port
3 eetlepels maizena
zout en peper
  bereiding:
    De rosbief droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met peper. Het vlees wordt pas na de bereiding in de magnetron gezouten. De boter in een braad-of koekepan op het fornuis heet laten worden en het vlees hierin kort aan alle kanten bruin bakken. Het vlees uit de pan nemen en op een druiprek of omgekeerd bordje in een passende ovenvaste schaal leggen.

Het vlees (onafgedekt) eerst 4-6 minuten op 100% en vervolgens 4-6 minuten op 50% verwarmen. (Indien het vlees niet overal even dik is, het dunne deel van het vlees halverwege de bereiding met een reepje aliminiumfolie afdekken om uitdrogen te voorkomen.)

De rosbief halverwege de bereiding omdraaien. Het vlees met zout naar smaak bestrooien en er een stuk aliminiumfolie met in het midden een vouw als tent erover zetten.

Het vlees zo 10 minuten laten staan. Voor de saus de passievruchten doorsnijden en het vruchtvlees eruit lepelen.

Het zaad en de zaadlijsten van de Spaanse peper verwijderen, het vruchtvlees wassen, droogdeppen en in zeer dunnen reepjes snijden. De gember schillen en zeer klein snijden.

Het passievruchtensap met de port, de reepjes Spaanse peper en de kleingesneden gember in een glazen litermaat doen en (afgedekt) in 6-8 minuten op 50% tegen de kook aan laten komen.

De maïzena met enkele lepels water tot een glad papje roeren en dit door de warme vloeistof roeren. Het vruchtvlees van de verse passievruchten met zout en peper naar smaak door de saus roeren en de saus nog 1-2 minuten op 100% verwarmen tot deze door en door warm is.

Het vlees in plakken snijden, wat van de saus erover schenken en de rest van de saus er apart bij serveren. Lekker met gebakken krielaardappeltjes en een groentengarnituur met bijvoorbeeld met erwtjes en worteltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats