laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roodbaarsfilet met groene lintmacaroni
  ingrediënten:
    voor 2 personen: bereidingstijd: 35 minuten

500 gr roodbaarsfilet
sap van 1/2 citroen
zout
zout voor het kookwater
150 g groene lintmacaroni
2 tomaten
1 lente-ui
2 el boter
2 el bloem
10 dl droge witte wijn
100 g slagroom
witte peper
suiker
vers gehakte basillicum
  bereiding:
    1. de vis met koud water afspoelen en goed droogdeppen. de vis met citroensap besprenkelen, zouten en ca 10 minuten laten staan.
2. de lintmacaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking koken, even met koud water afspoelen, dan in een vergiet laten uitlekken.
3. de tomaten wassen en in plakjes snijden.
4. de ui wassen, schoonmaken en fijnsnijden. samen met een el boter in een schaal doen. de schaal afdekken en 1 minuut bij 600 watt verhitten. de bloem over de ui strooien, goed roeren.
5. de wijn en de slagroom toevoegen, goed roeren, dan ca 4 minuten bij 600 watt verhitten. in die tijd twee keer roeren. met zout, peper en suiker kruiden.
6. de lintmacaroni in een schaal (25-30cm diam.) doen.
de helft van de saus erover scheppen. de plakjes tomaat erover verdelen.
7. dan de vis erop leggen, de rest van de saus erover scheppen en hierover wat klontjes boter verdelen.de schaal afgedekt 8 tot 10 minuten bij 600 watt verhitten.
8. het gerecht met basilicum garneren

Smakelijk!!!

Tip: het hoeft geen roodbaarsfilet te zijn, u kunt net zo goed scholfilet of moten zalm gebruiken!


dit is een recept van C@therine
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats