Eend met rode kool en geuze |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 eend
2 eetlepels boter
1/2 rode kool
1 ui
25 cl geuze
1 eetlepel suiker
2 Renetappels
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Snij de eend in stukken, spijs met peper en zout en bak ze aan alle kanten mooi bruin in hete boter.
Schaaf de rode kool in reepjes en hak de ui grof. Bak de ui glazig in boter en voeg de rode kool toe. Laat even stoven en overgiet met de geuze.
Schil en snij de appels in stukjes en meng samen met de suiker bij de rode kool. Spijs met peper en zout. Voeg de stukken eend toe en laat 45 minuten op een zacht vuur onder gesloten deksel stoven. Serveer met gekookte bloemige aardappelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|