Gebakken kipfilet met appel-roomsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 kipfilets a 150 gr.
zout
peper
2 eetl. bloem
25 gr. boter of margarine
1 appel (Granny Smith)
3/4 dl. calvados of appel-cider
1 eetl. citroensap
1/8 ltr. slagroom
1 takje peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Kip bestrooien met zout en peper. In thezeefje bloem doen. Hiermee kip aan beide kanten bestuiven. In grote koekepan boter verhitten. Kip in 5 min. aan beide kanten bruin bakken. Intussen appel schillen en in 5 dikke schijven snijden. Kip uit pan scheppen. Door bakvet calvados en citroensap roeren. Aan de kook brengen. Kip terugdoen in pan. Appel toevoegen. In nog 10 min. gar laten worden. Op schaal kip met appel scheppen. Warmhouden. Door bakvocht slagroom roeren. Op hoog vuur zonder deksel in 5 min. tot helft laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Over kip schenken. Peterselie erboven fijnknippen.
scLekker met gebakken rijst en broccoli.
Dit is een recept van Mevr. Janny Meeuwissen |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|