laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenshaasje in rode wijn
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

800 gram varkenshaasje
250 gram gerookt spek in blokjes van 1 cm.
250 gram champignons
150 gram gepelde verse zilveruitjes
1/2 fles rode wijn
20 gram boter
20 gram bloem
peper en zout
  bereiding:
    Het varkenshaasje in plakjes van 1/2 cm. snijden en even door de gekruide bloem halen ( bloem - peper - zout ).

We bakken eerst de spekteerlingen in een stevige pan goudbruin tot ze krokant zijn. Eruit halen. De varkensplakjes in het uitgebakken spekvet laten kleuren zodat ze langs beide zijden mooi bruin zijn (eventueel wat olie toevoegen).

Voeg er nu de champignons en de zilveruitjes aan toe en laat alles samen nog even bakken. Begiet nu met de rode wijn en laat alles gedurende 15 minuten op een zacht vuur sudderen.

Schep alles op een mooie sierschotel en bind de saus met wat bewerkte boter tot een gebonden ingekookte saus. Giet dit over de bereiding en dien op met gekookte aardappeltjes en een glas rode wijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats