Fusilli met pijnboompitten en saffraan |
|
ingrediënten: |
|
|
350 g fusilli (of tagliatelle)
1 courgette, in blokjes
1 versnipperde ui
2 el pijnboompitten
1 el rozijnen
1 tl saffraanpoeder
het sap van ½ citroen
50 g geraspte parmezaanse kaas
3 el olijfolie extra vergine
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Kook de pasta beetgaar. Stoof de ui in 3 el olijfolie. Voeg de courgette en de rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout. Overgiet met het citroensap en laat 5 minuten sudderen. Voeg de uitgelekte pasta toe. Meng alles goed door elkaar en bestrooi met de saffraan. Haal de pan van het vuur en laat 2 minuten rusten. Serveer de pasta in diepe borden. Bestrooi met parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Dit recept komt uit het kookboek FOOD. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|