|
|
|
Italiaanse paella |
|
ingrediënten: |
|
|
1 kabeljauwfilet, in blokjes
150 g scampi’s, schoongemaakt en zonder kopjes
1 gekuiste inktvis, in ringen
150 g mosselen, gewassen
150 g venusschelpen
200 g rijst
1 selderijstengel, in blokjes
1 wortel, in blokjes
2 versnipperde uien
1 versnipperd knoflookteentje
2 glazen droge witte wijn
100 gr diepvrieserwtjes
1 zakje saffraan
1 kruidenbouillonblokje
1 laurierblad
5 el olijfolie extra vergine
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Stoof de knoflook, de selder, de wortel en de helft van de ui in 2 el olijfolie. Voeg de scampikopjes, het kruidenbouillonblokje en het laurierblad toe. Blus de bouillon met 1 glas wijn. Zet het geheel onder water, dek af en laat nog 5 minuten koken. Stoof de rest van de ui in een grote pan met 3 el olijfolie. Giet er de rijst bij. Laat even bakken onder voortdurend roeren. Zeef de bouillon en doe die bij de rijst. Dek af en breng aan de kook. Verhit de mosselen en de venusschelpen (zonder water of vetstof) in een pan op een hoog vuur, overgiet met de rest van de wijn en dek af tot alle schelpen opengaan. Haal de schaaldieren uit hun schlep en voeg ze bij de kokende rijst. Zeef het schelpenvocht en doe dat ook bij de rijst. Zorg dat de rijst opnieuw kookt. Doe de inktvis en de erwtjes erbij, roer even en dek af. Zodra de rijst weer kookt voeg je de scampi’s en de kabeljauw toe. Laat nog even verder sudderen tot de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur en meng de saffraan door de paella. Serveer het gerecht in de pan.
Dit recept komt uit het kookboek FOOD. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|