laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tilly's risotto
  ingrediënten:
    Voor 2 personen

100 g rundsvlees
20 g gerookte spekblokjes
150 g rijst
½ rode paprika, in reepjes
½ groene paprika, in reepjes
2 tomaten, in plakjes
1 versnipperde ui
50 g geraspte parmezaanse kaas
½ bosje verse peterselie
1 vleesbouillonblokje
1 glas rode wijn
2 el olijfolie extra vergine
peper en zout
  bereiding:
    Fruit de ui in 2 el olijfolie, voeg het vlees en de spekblokjes toe en bak ze goudbruin. Kruid met peper en zout. Doe er de ongekookte rijst en de paprika’s bij en roer tot de rijstkorrels glazig worden. Blus met de wijn en het bouillonblokje. Bedek de rijst vervolgens met 2 glazen heet water zodat de rijst kan inkoken. Laat de risotto 10 minuten afgedekt sudderen. Voeg de tomatenplakjes toe en laat nog 5 minuten sudderen. Dien op in diepe borden en werk af met de parmezaanse kaas en de peterselie.


Dit recept komt uit het kookboek FOOD.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats