laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rundstoofvlees à la Rontje
  ingrediënten:
    voor 5 à 6 personen:

1,5 kg rundstoofvlees,
boter,
peper en zout,
2 grote uien,
1 fles bruin zoet tafelbier (pieudboeuf ),
een kruidentuiltje ( paar takjes peterselie samengebonden met 2 takjes verse tijm, 3 blaadjes verse salie en 3 blaadjes laurier ),
5 grote opgelegde augurken,
2 doosjes tomatenpuree,
1 volle el mosterd,
fijngehakte verse peterselie,
3 bouillonblokjes.
  bereiding:
    Het in stukjes gesneden vlees mooi bruin aanbakken in de boter. Kruiden met een weinig zout en royaal met peper. Het vlees uithalen en de 2 grofgesneden uien in hetzelfde bakvet aanfruiten. De fles bier erbij schenken en laten opkoken. Het vlees er terug bijvoegen, samen met het kruidentuiltje, de in plakjes gesneden augurken en de tomatenpuree. Goed roeren tot de puree opgelost is. De verkruimelde bouillonblokjes bijvoegen en roeren. De mosterd erbij doen en roeren. Het deksel op de pot zetten en laten stoven op een middelmatig vuurtje tot het vlees goed gaar is. Het kruidentuiltje uithalen en bestrooien met fijngehakte peterselie.
Heel lekker met frieten, kroketjes of puree vermengd met peterselie.

TIPS:
De vloeistof ( bier, wijn... ) altijd eerst laten opkoken vooraleer je ze bij het vlees voegt, anders krijg je moeilijk gaar vlees.

Ik vraag altijd rundstoofvlees van de " aloyeau " aan mijn slager. Dit is ook het deel waar ze de beste rosbief uit snijden.

Dit is een recept van Ronny V.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats