|
|
Snij de sjalotten, de knoflook en de peterselie klein. Snij de chorizo in kleine blokjes. Snij de oesterzwammen in reepjes, en de champignons in dunne plakjes (wel even schoonborstelen).
Smelt de boter op een laag vuur. Als de boter geheel gesmolten is, voeg dan de bloem in 1 keer toe, en meng dit goed met een garde. Voeg dan ongeveer 1/4 liter melk toe. Breng dit bijna aan de kook, en blijf goed roeren totdat het dik begint te worden. Voeg dan de slagroom toe. Voeg dan nog wat melk toe, maar zorg er wel voor dat de saus niet te dun wordt. Kruid het geheel met flink wat rozemarijn, wat nootmuskaat, versgemalen zwarte peper, de salie, en basilicum (naar smaak, ikzelf neem ongeveer 4 theelepels).
Zet ondertussen de tagliatelle aan.
Fruit in de (olijf)olie de sjalotten, de knoflook, het spek en de chorizo (het beste gaat dit in een grote hapjespan). Voeg daarna de champignons en de oesterzwammen toe. Wanneer de champignons zacht zijn, kun je de peterselie en de roomsaus toevoegen. Als laatste gaat de witte wijn erin.
Eventueel nog wat bijkruiden met peper, zout en/of rozemarijn.
Een lekkere salade hierbij is een krop kleingesneden ijsbergsla met een witte wijndressing.
Bereidingstijd:
De voorbereidingstijd is ongeveer 1 uur, bereiding circa 15 minuten.
Dit is een recept van Bjorn Hermans |