laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladetaart
  ingrediënten:
    200 gram boter
300 gram pure chocolade
100 gram melk chocolade
200 gram donkere basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
240 gram pecannoten of 200 gram walnoten
125 ml slagroom
halve theelepel zout
4 eieren

Bakvorm van 2 liter
Bakpapier
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 Graden Celcius
Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met dikke bodem.
Breek 200 gram pure chocolade en 100 gram melkchocolade in stukjes en doe ze bij in de pan.
Laat dit op het allerkleinste pitje van het fornuis zachtjes smelten. Regelmatig roeren.
Als alles goed gesmolten is de pan van het vuur nemen. Laat de chocolade boter even afkoelen.
Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze los.
Meng er de basterdsuiker en het zout door.
Roer de chocolade boter erdoor.
Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer.
Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolade mengsel.
Bewaar 12 mooie noten als garnering
Breek de rest van de noten en schep ze door het beslag.
Leg bakpapier in de bakvorm, bodem en wanden. (invetten met boter en bestrooien met bloem mag ook)
Schep het chocolade beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad.
Plaats de bakvorm in het midden van de oven.
Bak de taart ongeveer 30 minuten. (de bovenkant is dan stevig maar van binnen blijft de taart een beetje vochtig)
Laat de taart een uur afkoelen.
Haal de koude taart uit de bakvorm en keer hem om op een schaal.
Verbrokkel de laatste 100 gram pure chocolade boven een steelpan met dikke bodem.
Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade, terwijl je roert op heel laag vuur, smelten.
Laat het heel even afkoelen
Schenk de chocolade met een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt zijn. Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit.
Versier de taart met de bewaarde noten of andere versiersels.
Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.

Dit is een recept van Mevr. Sandra v.d Heuvel uit Lieshout
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats