laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladetruffels
  ingrediënten:
    125 gram bittere chocolade
3 centiliter water
3 eidooiers
125 gram boter
65 gram poedersuiker
25 gram cacao
  bereiding:
    Smelt de chocolade met water in een stevige sauspan. Neem het van het vuur, voeg al roerend de eidooiers toe, giet het over in een kom en roer er de boter en poedersuiker door. Laat afkoelen tot het mengsel stevig gebonden is.

Maak dan van het mengsel balletjes en bedek die rondom met cacao. Dit kan gemakkelijk gedaan worden door de cacao in een een grote schaal te doen, telkens 4 balletjes daarin te leggen en de goed afgesloten schaal een aantal malen zachtjes om te keren. De truffels kunnen nog versierd worden met noten en gekonfijte viooltjes en worden opgediend in papieren vormpjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats