laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipfilet uit de Griekse keuken
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

800 gr kipfilet
300 gr Griekse yoghurt
250 gr oesterzwammen
3 eetl. boter
1 limoen
1 teentje knoflook
1/2 plantje bieslook
3 takjes verse peterselie
1/2 koffiel. tijm
peper en zout
  bereiding:
    - Rasp de helft van de schil van de limoen. Pers de limoen.
- Versnipper de look, de peterselie en het bieslook.
- Snij de oesterzwammen in fijne reepjes.

Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken kipfilet goudbruin. Kruid met tijm, peper en zout en giet er het limoensap over. Dek af en laat 25 min. gaar worden op een matig vuur.
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en bak de knoflook glazig. Doe er de oesterzwammen bij en bak 2 è 3 min. Kruid met peper en zout.
Haal de kip uit de braadpan en hou warm. Doe de Griekse yoghurt, de peterselie, het bieslook en de geraspte limoenschil in de pan. Laat zachtjes opwarmen en kruid eventueel met peper en zout.

Verdeel de kipfilet en de oesterzwammen over de borden en verdeel de saus er rond.
Serveer met tagliatelle.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats