laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paprikasoep met prosciutto tortellini
  ingrediënten:
    Voor 4 a 6 personen:

3 dikke paprika's (rood, geel of oranje)
30 tortellini met prosciutto crudo ( versmarkt)
2 dikke wortelen
1 ui
1 dl room
1,5 L kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water)
1 teentje knoflook
-1/3 potje bieslook
1/2 koffiel. tijm
1 laurierblaadje
peper en zout
  bereiding:
    Verwijder de witte zaadlijsten en de pitten uit de paprika's en snij in grove stukken.
Versnipper de ui, het knoflook en het bieslook.
Snij de wortelen in schijfjes.


Doe de stukken paprika, de ui, het knoflook en de wortelen in een kookpan. Kruid met tijm en laurier en giet de kippenbouillon erover. Laat 25 min. koken.
Haal het laurierblaadje uit de kookpan en mix tot een gladde soep.
Voeg de tortellini bij de soep en laat nog vijf minuten gaar worden op een matig vuur.
Klop de room half stijf en meng er het bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

Schep de soep in diepe borden. Zorg dat iedereen ongeveer 5 tortellini's heeft en doe een lepeltje kruiden-room in het midden van elk bord.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats