laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 pladijspapillot met aardappelen in de schil
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

2 pladijsfilets
4 ongeschilde aardappelen
1 fijngesneden prei (wit en groen)
1 ui, in ringen
het sap van 1 mandarijn
1 laurierblad
2 klontjes boter
2 el olijfolie extra vergine
peper en zout
aluminiumfolie
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de aardappelen gaar, samen met het laurierblad. Besprenkel de vis met het mandarijnsap. Kruid met peper en zout. Stoof de ui met de prei in 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Doof het vuur. Leg 2 gelijke stukken aluminiumfolie klaar. Smeer ze elk in met 1 el olijfolie. Leg er de vis op. Lepel de helft van de gestoofde groenten op de vis. Vouw de folie dicht tot een papillot. Leg de papillotten in een ovenschotel. Bak de vis 20 minuten in de oven. Snij de gekookte aardappelen doormidden. Bestrooi ze met peper en zout en leg er een klontje boter op. Serveer de papillotten op platte borden met de groenten en de aardappelen in de schil.


Dit recept komt uit het kookboek FOOD.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats