|
|
|
Lamsvlees met kritharaki |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
1 kg. lamsvlees
400 gram kritharaki (griekse macaroni in de vorm van rijstkorrels)
2 rijpe tomaten, fijngesneden
2 uien in stukjes
olie
1 glas rode wijn
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
100 gram geraspte kaas (kefalotyri of parmezaanse)
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de olie in een pan en fruit de uien. Voeg het in stukken gesneden vlees toe en laat het al roerend 5/10 minuten meebakken. Dan blussen met de wijn en de tomaat, knoflook zout en peper toevoegen.
Laat dit ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.
Voeg dan het blikje tomatenpuree toe.
Kook dan de kritharaki, roer deze door de vleesschotel.
Strooi er de kaas over
Dit is een recept van Annemie Wetzels |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|