laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamsvlees met kritharaki
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

1 kg. lamsvlees
400 gram kritharaki (griekse macaroni in de vorm van rijstkorrels)
2 rijpe tomaten, fijngesneden
2 uien in stukjes
olie
1 glas rode wijn
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
100 gram geraspte kaas (kefalotyri of parmezaanse)
zout en peper
  bereiding:
    Verwarm de olie in een pan en fruit de uien. Voeg het in stukken gesneden vlees toe en laat het al roerend 5/10 minuten meebakken. Dan blussen met de wijn en de tomaat, knoflook zout en peper toevoegen.
Laat dit ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.
Voeg dan het blikje tomatenpuree toe.
Kook dan de kritharaki, roer deze door de vleesschotel.
Strooi er de kaas over

Dit is een recept van Annemie Wetzels
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats