|
|
|
Amandelruitjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor ± 35 stuks:
100 g suiker
2 eetlepels ahornsiroop
150 g zachte boter
250 g bloem
1/2 theelepel maagzout
1 theelepel gemberpoeder
kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, muskaatnoot: van elk 1/2 theelepel een twintigtal amandelen
een beetje bloem om uit te rollen |
|
bereiding: |
|
|
Meng de boter met de suiker, de ahornsiroop en 1 eetlepel water. Meng de bloem met het maagzout en de specerijen.
Doe het bloemmengsel bij het botermengsel. Bewerk tot een glad deeg. Verpak het deeg in folie en zet het 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180° C (heteluchtoven op 160° C).
Rol het deeg 2 mm dik uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snij de plak in ruitjes (met een kartelwieltje). Leg de koekjes op bakpapier op de bakplaat. Druk in het midden van elk ruitje een halve amandel.
Bak de koekjes 6 tot 8 minuten in het midden van de oven. Laat ze afkoelen op een rooster. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|