|
|
|
Antwerps worstenbrood |
|
ingrediënten: |
|
|
kant-en-klaar bladerdeeg
1 snede brood
1/2 dl melk
peper, zout en nootmuskaat
1 eierdooier
1/2 kg gehakt
1 eierdooier |
|
bereiding: |
|
|
Snij de korst van de snede brood en week het brood in de melk. Meng het geweekte brood, de peper, het zout, de nootmuskaat en de eierdooier goed door het gehakt. Vorm kleine worstjes van het gehakt. Rol het bladerdeeg in een vierkant van 12 cm. Snij vierkantjes van 12 cm. Leg een worstje gehakt op elk stukje deeg. Rol het lapje op en kleef de uiteinden van het rolletje dicht met water. Klop de eierdooier los met enkele lepels water en bestrijk er de bovenkant van elk broodje mee. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes vervolgens 20 minuten lang. Dien warm op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|