laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegratineerde courgettes met schnitzel
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

2 wienerschnitzels
2 courgetten, in schijfjes
1 tomaat, in blokjes
1 versnipperde ui
1 versnipperd knoflookteentje
1 ei
3 el room
100 gr geraspte gruyèrekaas
1 el gehakte peterselie
2 el paneermeel
10 el olijfolie extra vergine
peper en zout
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200°C. Stoof de ui in 3 el olijfolie, voeg de courgetteschijfjes toe en laat ze even kleuren. Bestrooi ze met het paneermeel. Laat sudderen tot de courgettes al hun vocht verloren zijn. Kluts het ei samen met de room. Giet het mengsel bij de courgetteschijfjes. Voeg ook de knoflook en de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Doe alles in een ovenschotel en bestrooi met de tomaat en de gruyèrekaas. Gratineer het gerecht 10 minuten in de oven. Bak de wienerschnitzels bruin in olijfolie en dien ze op met de gegratineerde courgettes.

Dit recept komt uit het kookboek FOOD.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats