Gegratineerde courgettes met schnitzel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
2 wienerschnitzels
2 courgetten, in schijfjes
1 tomaat, in blokjes
1 versnipperde ui
1 versnipperd knoflookteentje
1 ei
3 el room
100 gr geraspte gruyèrekaas
1 el gehakte peterselie
2 el paneermeel
10 el olijfolie extra vergine
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°C. Stoof de ui in 3 el olijfolie, voeg de courgetteschijfjes toe en laat ze even kleuren. Bestrooi ze met het paneermeel. Laat sudderen tot de courgettes al hun vocht verloren zijn. Kluts het ei samen met de room. Giet het mengsel bij de courgetteschijfjes. Voeg ook de knoflook en de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Doe alles in een ovenschotel en bestrooi met de tomaat en de gruyèrekaas. Gratineer het gerecht 10 minuten in de oven. Bak de wienerschnitzels bruin in olijfolie en dien ze op met de gegratineerde courgettes.
Dit recept komt uit het kookboek FOOD. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|