|
|
|
Bananensoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 5 rijpe bananen uit Costa Rica
- 1 groot blik gepelde tomaten
- 3 blokjes kippenbouillon
- 50 g boter
- 20 g bloem
- 15 cl melk
- 1 potje vloeibare verse room
- zout, peper, kerrie |
|
bereiding: |
|
|
1. Laat de boter smelten in een pan en voeg bloem toe tot de boter die
helemaal heeft geabsorbeerd.
2. Vervolgens de melk en de bouillon toevoegen.
3. Daar vervolgens de in kleine stukjes gesneden gepelde tomaten aan
toevoegen, gevolgd door de eerst in fijne plakjes gesneden bananen uit Costa
Rica.
4. Op smaak brengen met zout en peper en twee eetlepels kerrie toevoegen.
5. Gedurende ongeveer 20 minuten laten koken op een middelhoog vuur.
6. Het geheel mixen, een beetje room toevoegen en op smaak brengen
afhankelijk van uw voorkeur.
5. Zo opdienen of serveren met croutons.
Light versie : de room en de croutons weglaten!
Persbericht: Mini chefs kiezen voor de banaan!
Stéphanie Simonis |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|