laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Visfilet op een bedje van appel met tomatensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

ongeveer 600 g visfilets (b.v. kabeljauw, victoriabaars)
4 appelen (b.v. jonagold)
6 tot 8 tomaten
2 eetlepels margarine(bakken en braden)
1 ui
1 sjalot
2 koffielepels tomatenpuree
100 g geraspte gruyère
Provençaalse kruiden, peterselie, kerrie
zout en peper
  bereiding:
    Schil de appelen en snij ze in fijne partjes
Laat de margarine op een zacht vuurtje in een pan smelten en voeg de
partjes appel toe en breng op smaak met kerrie. Laat de partjes appel aankleuren zonder ze tot moes te koken.
Dompel de tomaten even in zeer heet water om ze vlot te kunnen pellen. Pel ze en snij ze in stukjes
Versnipper de ui en de sjalot en laat ze aanfruiten in wat margarine
Voeg de stukjes tomaat en de tomatenpuree toe en laat zachtjes inkoken tot een smeuïge saus
Breng op smaak met zout, peper, Provençaalse kruiden en peterselie
Schik op de bodem van een ovenschotel de partjes appel. Bedek met de visfilets en overgiet met de saus
Bestrooi met de geraspte kaas
Laat ongeveer 50 minuten bakken in een op 180°C voorverwarmde oven
Dien op met rijst.

632 kcal p.p.

Dit is een revept van Nathalie Canon uit Huissignies
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats