laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pittige varkensbrochette, tomaat en mozzarella
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

900 g brochettevlees uit het heupstuk
1/2 courgette
1 eetlepel chilipoeder
1 koffielepel zout
boter
1 teentje knoflook
1 bussel basilicum
1 dl olijfolie
18 kerstomaatjes
1 pakje mozzarella

voor de aardappelen:
12 kleine aardappelen (in de schil gekookt)
1 ei
1 dl broodkruim
frituurolie
  bereiding:
    Snij het vlees in 18 stukjes en de courgette in 6 stukken.
Kruid het vlees met chilipoeder en zout. Schroei de stukjes rondom dicht.Doe het vlees met de courgette en de tomaatjes in een vuurvaste kom.
Besprenkel het vlees met wat olijfolie en zout. Zet de kom 10 minuten in eenoven op 150°C.
Mix intussen de look en het basilicum samen met een klein beetje
olijfolie met een staafmixer.
Snij de mozzarella in 12 stukjes. Verdeel de kaas, de groenten en het
vlees over vier houten spiesen en hou ze warm.
Schil de aardappelen en paneer ze eerst in losgeslagen ei en dan in
broodkruim. Frituur krokant op 160°C.
Serveer de brochettes met de gefrituurde aardappelen en giet de basilicumolie er overheen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats