laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip met calvados
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 kippenbillen
2 appelen
4 eetlepels calvados
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels halfvolle boter of margarine
4 eetlepels lichte room (15 %)
4 takjes (citroen)tijm
zout en peper
  bereiding:
    Verhit een eetlepel olie in een pan en bak daarin de kippenbillen tot ze een mooi bruin korstje hebben
Verwarm de oven voor op 180°C
Snij uit aluminiumpapier 4 rechthoeken die voldoende groot zijn om er een kippenbil in te verpakken
Schil de appelen en verdeel ze in kleine partjes
Schik op elk blad aluminiumfolie een kippenbil en een halve eetlepel boter of margarine
Kruid met peper en zout
Verdeel de appelpartjes in vier gelijke delen en schik ze op en rond elke kippenbil
Overgiet elke kippenbil met een eetlepel lichte room
Voeg een takje tijm toe
Overgiet ten slotte met een eetlepel calvados
Vouw de aluminiumfolie dicht tot een mooie papillot
Schuif de papillotten in de voorverwarmde oven en laat ongeveer een uur bakken
Opdienen met een groene sla en aardappelkroketten.

408 kcal p.p.

Dit is een recept van Sylvie Duroisin uit Baugnies
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats