laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlaamse kalfspot
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

750 gram kalfsborst
2 uien
2 eetlepels olie
50 gram boter
2 dl kalfsfond of bouillon
peper, zout
1 theelepel paprikapoeder
1/2 eetlepel versgehakte tijm of 1 theelepel
gedroogde tijm
1 laurierblad
1 takje rozemarijn
6 jeneverbessen
1 theelepel bloem
1 eetlepel mosterd
1 wortel
1/2 struikje bleekselderij
1 flesje kriekenbier
1 eetlepel honing
1 eetlepel bruine suiker
1 dl room
  bereiding:
    Snijd de kalfsborst in niet te kleine blokjes. Pel de uien en snipper deze.
Verhit de olie en braad het vlees rondom aan. Voeg de uien toe en laat ze
lichtbruin worden.
Verwarm de bouillon, giet deze erbij en voeg peper, zout en alle kruiden en de
mosterd toe. Meng de wortel en de bleekselderij door het gerecht.
Giet het bier erbij en stoof met het deksel op de pan 45 minuten.
Meng de bloem, de honing en de bruine suiker door de room, roer het mengsel
door de stoofpot en bind de saus ermee op een lage stand.

Serveer gekookte aardappelen en witte bonen of sijbonen erbij.

Tips:
Vervang kriekenbier door abdijbier.
Neem in plaats van honing en suiker keukenstroop of 1 dikke plak ontbijtkoek.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats