|
|
|
Micheline's Terrine van bosvruchten op witte choco |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 Ã 6 personen:
500 Ã 600 gr bosvruchten(mag diepgevroren)(bramen,bosbessen,kleine aardbeien,rode bessen,zwarte bessen en frambozen)
10 sinaasappelen
1dl citroengenever
9 gelatineblaadjes
4 eetlepels suiker
voor de witte chocoladespiegel :
200gr witte chocolade,halfvolle melk |
|
bereiding: |
|
|
15min; ten minste 6 uur op voorhand
1.Pers de sinaasappelen zodat u 3,5dl sap bekomt.Breng het sinaasappelsap aan de kook met de citroengenever en de suiker;
2. Week de gelatineblaadjes in een kom koud water
3.Knijp ze goed uit en los op in het hete sinaasappelsap.
4.Giet in een rechthoekige vorm(ong.15cm lang)afwisselend wat sinaasappelbereiding en wat diepgevroren vruchten,zodat die goed worden gemengd.Laat de vruchten vooraf niet ontdooien,zo houden ze hun sap vast en "pakt" de sinaasappelgelei sneller.
5.Laat de terrine ten minste 6u opstijven in de koelkast
afwerking: de dag zelf
Laat de witte chocolade au bain-marie smelten,voeg al roerend enkele lepels melk toe tot u een licht vloeibare saus bekomt.Hou deze saus op kamertemperatuur.
Snij de bosvruchtenterrine met een scherp mes in dikke plakken.Schik een plak op elk bord en lepel er wat chocoladesaus rond. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|