laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hutspot met klapstuk
  ingrediënten:
   

  • 500 gram klapstuk
  • zout en peper
  • 1,5 kilo in stukjes gesneden winterwortel
  • 1,5 kilo geschilde en in vieren gedeelde aardappelen
  • 400 gram in vieren gedeelde uien
  • 40 gram rundvet of boter
  bereiding:
    Breng het klapstuk met 7,5 dl water en wat zout aan de kook en laat dit ongeveer 1,5 uur zacht trekken. Voeg wortels, aardappelen, uien en rundvet of boter toe en kook alles circa 30 minuten op een zacht vuur tot vrijwel al het vocht is verdampt. Voeg wat water toe als het droog kookt, maar laat de hutspot niet te vochtig worden. Snijd het vlees in plakken. Roer de aardappelen en groenten door elkaar en breng een en ander op smaak met zout en peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats