laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Toscaanse kip
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 citroen
3 eetlepels olijfolie
4 (maïs)kippenbouten
1½ eetlepel cognac of vieux
12 zwarte olijven
1 blik gepelde tomaten
1 1/2 eetlepel rozemarijn (vers of diepvries) of 2 theelepels gedroogde
rozemarijn
wat zout en peper
  bereiding:
    Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. Snipper hierna de knoflook fijn en
boen de citroen schoon onder de kraan. Verwijder de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit in een grote braadpan de olijfolie en bak hierin de kippenbouten mooi bruin. Blus deze af met de cognac en voeg er de sjalotjes, de olijven, de knoflook, de citroenschil, het citroensap, de
tomaten en de rozemarijn aan toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Laat het geheel net zo lang sudderen (ca. 1½ uur) tot de kip goed gaar is. Heerlijk met wat gebakken of gekookte aardappeltjes en appelmoes of (gemengde) sla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats