|
|
|
Drie moderne tapas |
|
ingrediënten: |
|
|
Rolletje gemarineerde zalm met pesto:
4 grote zuringbladen (of groot blad van raketsla)
4 plakjes gemarineerde zalm (te koop in de winkel)
100 g groene pesto
zwarte peper
Rolletje rosbief met nori, komkommer, wortel:
150 g gebraden rosbief, in plakjes (te koop in de winkel)
1 blad nori, in repen geknipt (afdeling Japanse waren)
1/3 komkommer
100 g geraspte wortel
Japanse zoetzure gember (te koop in potjes)
reepjes rammenas of radijs
Saus:
3 el sojasaus
3 el mirin (Japanse rijstazijn)
3 el olie
gemberpoeder of geraspte verse gember
zwarte peper
Ceviche:
300 g stevige, superverse witte vis (zeeduivel enz.)
2 limoenen
een scheut goede olijfolie
1 avocado
2 bosui
1 rode chilipeper
gemengde sla (veldsla met rode bietblad)
blaadjes koriander |
|
bereiding: |
|
|
Rolletjes gemarineerde zalm met pesto:
Leg de bladen zuring of raketsla op een werkplank en dek ze af met een plakje gemarineerde zalm. Bestrijk de vis met pesto en breng deze op smaak met peper. Rol het geheel op met de hand (gebruik een sushimatje bij het rollen voor een mooier resultaat). En snijd de uiteinden van de rolletjes bij met een kartelmes.
Rolletjes rosbief met nori, komkommer, wortel:
Leg vier repen nori op een werkplank en dek ze af met een plakje rosbief. Leg op elk stuk vlees enkele reepjes komkommer, wortel, rammenas of radijs en een stukje zoetzure gember. Rol alles op tot mooie rolletjes (gebruik eventueel het sushimatje). Meng de ingrediënten voor de saus. Leg de rolletjes op tapa-bordjes, besprenkel ze met saus en versier ze met rammenas of radijs.
Ceviche:
Snijd de vis loodrecht op de draad in schuine plakjes en besprenkel ze rijkelijk met limoensap. Laat de vis enige tijd in het limoensap staan. Meng de vis met het vruchtvlees van een rijpe avocado, kleingesneden rode peper, een beetje versnipperd groen van een bosui en een flinke scheut olijfolie. Breng het geheel op smaak met peper en zout en versier het gerecht met blaadjes sla en verse koriander.
Dit recept komt uit Weekend Knack |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|