laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koude lasagne met caponata en zoetzuur van tomaat
  ingrediënten:
    voor vier personen:

25 g gele rozijnen
1 aubergine
1 rode paprika
2 stengels groene selderij
1 teen knoflook
1 dl olijfolie
2 el koriander
extra vergine olijfolie

Voor het zoetzuur:
2 dl passata
1/2 dl rodewijnazijn
1 el suiker
1 el extra vergine olijfolie

Voor de lasagne:
6 verse lasagnevellen
olijfolie
manchegokrullen
piment d'Espelette
peper en zout
  bereiding:
    Laat de rozijnen weken in koud water. Snijd de aubergine, paprika en selderij in blokjes. Hak het knoflook fijn. Verhit een halve deciliter olijfolie in een grote pan en bak de aubergine op middelhoog vuur goudbruin. Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.

Verhit twee eetlepels olie in dezelfde pan en fruit de paprika en selderij. Voeg het knoflook toe en laat het even meebakken. Doe alles samen met de aubergine in een kom. Laat de rozijnen uitlekken en hak de koriander fijn. Voeg alles toe aan de kom en breng het geheel op smaak met peper, zout en olijfolie.

Doe de passata, azijn en suiker in een pan en breng dit aan de kook. Draai het vuur lager en laat het mengsel inkoken. Breng het op smaak met peper en zout en laat het afkoelen. Roer de olijfolie er doorheen en voeg de helft van de dressing toe aan de caponata.

Steek twaalf cirkels uit de lasagnevellen. Kook ze beetgaar in gezouten water en laat ze uitlekken. Bestrijk de cirkels met olijfolie en laat ze afkoelen. Leg een deeglapje op de borden. Verdeel de helft van de caponata over het deeg, leg er een tweede deeglapje op en herhaal met de rest van de caponata en deeglapjes.

Werk het gerecht af met de saus, manchego-krullen en piment d'Espelette.


Dit recept komt uit Weekend Knack
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats