laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolademousse met granité en soepje van rood fr
  ingrediënten:
    voor vier personen:

Voor de espressogranité:
100 g suiker
150 g water
2 kardamompeulen
2 dunne sinaasappelreepjes
500 g koude verse espressokoffie

Voor de soep:
5 dl water
250 g suiker
sap van 1 citroen
3 dunne repen citroenschil
3 el rozenbottel-hibiscusthee
2 blaadjes basilicum
gemengd rood fruit

Voor de espuma:
150 g water
150 g suiker
2 blaadjes gelatine
200 g water
800 g frambozencoulis

Voor de chocoladekaramel:
200 g glucose
200 g suiker
200 g manjari-chocolade

Voor de chocolademousse:
85 g suiker
850 g room
85 g melk
225 g pure chocolade
7 g gelatine
  bereiding:
    De granité:
Maak siroop van de suiker en het water. Voeg kardamom en sinaasappel aan het suikerwater toe en laat het geheel afkoelen. Doe het mengsel bij de koffie en zet de dit in de diepvries. Roer het om de dertig minuten om met een vork.

Het soepje:
Kook een mengsel van water, suiker, citroensap en citroenschil gedurende drie minuten. Haal het pannetje van het vuur en voeg de thee en basilicum toe. Laat dit twintig minuten trekken. Haal het geheel door een zeef en laat het afkoelen. Giet het soepje, tien minuten voor het serveren, over het rode fruit.

De espuma:
Kook een mengsel van water en suiker tot siroop. Laat de siroop even afkoelen en los er de gelatine in op. Doe 200 gram water bij de frambozencoulis. Voeg de gelatine al roerend aan de siroop toe. Meng het door elkaar en giet het in een slagroomspuit.

De chocoladekaramel:
Verwarm de glucose en suiker tot 108°C. Voeg de gesmolten chocolade eraan toe en verwarm het tot 140°C. Giet de karamel op een siliconenmatje (verkrijgbaar in speciaalzaken) en dek het af met een tweede matje. Roer de karamel tot het dun is, laat het afkoelen en maak cilinders van de karamel.

De mousse:
Verwarm de suiker, room en melk tot 60°C. Giet dit over de chocolade. Voeg hier gelatine aan toe en mix het gedurende dertig seconden. Laat het een nacht rusten in de ijskast. Klop het de dag erna op zoals dat met slagroom wordt gedaan. Spatel de mousse in de cilinders.

Maak de borden als volgt op. Leg een gefrituurd basilicumblad op de cilinder, gevuld met espressogranité. Serveer het soepje ernaast. Top de soep af met de espuma.


Dit recept komt uit Weekend Knack
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats