Pannekoeken met prei, noten en Gouda met komijn |
|
ingrediënten: |
|
|
voor vier personen:
Voor het pannekoekendeeg:
100 gram bloem
1 ei
2,5 dl melk
peper en zout
boter
Voor de vulling:
40 gram gepelde noten
400 gram prei (wit)
4 fijngehakte teentjes knoflook
boter
peper en zout
5 cl droge witte wijn
2 theelepels Dijon-mosterd
1 dl room
100 gram kleine blokjes Gouda met komijn
boter of olijfolie |
|
bereiding: |
|
|
Maak het pannekoekendeeg een half uur van tevoren en bak er later pannenkoekjes van in wat boter.
Hak ondertussen de noten grof en rooster ze gedurende drie à vier minuten in een droge pan. Hak ze verder fijn. Spoel de prei en snijd het in kleine rondjes. Laat het gedurende zes à zeven minuten samen met de fijngehakte knoflook fruiten in een pan in wat boter en breng het op smaak met peper en zout.
Voeg er wijn en mosterd aan toe en laat het geheel een beetje inkoken. Doe de room erbij en laat het nog één minuut pruttelen. Haal de pan van het vuur, laat het afkoelen en meng er de noten en de kaas doorheen.
Leg vier pannekoeken op het werkblad en verdeel er de vulling overheen. Schik de vulling in het midden van de pannekoeken en laat 1 cm rondom vrij. Smeer de pannekoekjes eventueel in met wat gesmolten boter of olijfolie en zet ze gedurende vijftien minuten in een warme oven van 180°C.
Dit recept komt uit Weekend Knack |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|