|
|
|
Moerbeienkoek |
|
ingrediënten: |
|
|
500 g zwarte moerbeien (of bramen)
4 eieren
150 g fijne kristalsuiker
60 g bloem, gezeefd
275 ml melk
2 eetlepels eau de vie
15 g roomboter
extra: lage, ronde taartvorm, ingevet met boter |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de oven voor op 200 graden. Strooi de moerbeien uit over de bodem van de taartvorm. Doe de eieren, samen met 125 gram suiker en een snuf zout in een kom en klop met een garde of mixer luchtig. Meng er de bloem door en daarna, al kloppend, de melk en de eau de vie. Schenk het beslag gelijkmatig over de moerbeien. Leg er vlokjes roomboter op en bestrooi met twee eetlepels suiker. Bak de taart in ongeveer 25 minuten gaar. Serveer hem lauw, bestrooid met nog wat suiker. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|