laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Moerbeienkoek
  ingrediënten:
    500 g zwarte moerbeien (of bramen)
4 eieren
150 g fijne kristalsuiker
60 g bloem, gezeefd
275 ml melk
2 eetlepels eau de vie
15 g roomboter
extra: lage, ronde taartvorm, ingevet met boter
  bereiding:
    Verhit de oven voor op 200 graden. Strooi de moerbeien uit over de bodem van de taartvorm. Doe de eieren, samen met 125 gram suiker en een snuf zout in een kom en klop met een garde of mixer luchtig. Meng er de bloem door en daarna, al kloppend, de melk en de eau de vie. Schenk het beslag gelijkmatig over de moerbeien. Leg er vlokjes roomboter op en bestrooi met twee eetlepels suiker. Bak de taart in ongeveer 25 minuten gaar. Serveer hem lauw, bestrooid met nog wat suiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats