laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pastasaus
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

1 eetlepel olijfolie
300 g saucijzen
1 grote ui, gesnipperd
2 winterwortels, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
1 laurierblaadje
een glas witte of rode wijn
1 blik gepelde tomaten
2 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde oregano
eventueel een snufje suiker
  bereiding:
    Verhit de olie in een pan met dikke boden. Knijp met je handen het vlees uit de saucijzen en rul het een paar minuten op hoog vuur. Schep het uit de pan en giet tweederde van het bakvet af. Draai het vuur wat lager en fruit in het
resterende vet de ui, wortel en bleekselderij een minuut of tien, zonder dat de groenten kleuren. Blus af met de wijn. Laat even bruisen en voeg het saucijzenvlees weer toe, samen met de gepelde tomaten, laurier, knoflook en oregano. Breng aan de kook, draai het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat de saus op deze manier, onder af en toe roeren, drie kwartier tot een uur zachtjes pruttelen. Proef en maak de de saus op smaak met zout, versgemalen peper en eventueel een snufje suiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats