Rosbief op Zwitserse wijze |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kg rosbief (chateaubriand)
- 2 tomaten
- 6 sneden raclettekaas
- 2 eetl. boter
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding
- Snij 6 schijfjes tomaat.
- Snij de korst af de sneetjes raclettekaas.
Bereiding (10 min. + 25 min. in de oven):
Laat 1 eetl. boter heet worden in een braadpan en korst het vlees aan alle zijden
goudbruin. Kruid met peper en zout.
Neem de pan van het vuur, doe er 1 eetl. water in en laat er nog 1 eetl. boter in smelten. Leg het vlees op een vleesplank en maak er aan de bovenkant 6 in- snijdingen in, diep genoeg om een schijfje tomaat in te steken. Steek bij elk schijfje tomaat ook een sneetje raclettekaas (die mogen boven het vlees uitkomen).
Leg het vlees in een ovenschotel en overgiet met het in de pan gebleven braadvocht. Braad het 20 à 25 min. in een voorverwarmde oven (op 200°C). Laat het vlees daarna nog 5 à 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven. Zeef de saus en geef ze er apart bij.
Afwerking
Verdeel het vlees in vrij dikke sneden en schik er bijvoorbeeld asperges rond. Geef er de saus apart bij en serveer met kroketjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|