Asperge-Champignoncocktail met Gerookte Kip |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 10 personen:
500 g asperges
150 g shii-take
200 g oesterzwammen
250 g kastanjepaddestoelen
300 g Hollandse champignons
0,5 dl olijfolie
0,6 kg gerookte kipfilet
100 g fijngesneden ui
3 dl mayonaise
40 g salsa tartufata (truffel en paddestoelenpasta)
room
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Schil de asperges en blancheer ze beetgaar. Laat ze schrikken in koud water. Snijd de onderste stukken van de asperges in fijne stukken en bewaar de koppen voor garnering. Snijd de diverse paddestoelen in mooie plakken en parten. Verhit de olijfolie en stoof daarin het fijn gesneden uitje. Voeg de gesneden paddestoelen aan de olie toe. Laat ze gaar stoven. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de gerookte kipfilet in mooie plakken. Snijd deze in mooie reepjes. Meng de gerookte kip met de diverse soorten afgekoelde paddestoelen en groene-aspergestukken.
Meng de salsa tartufata met mayonaise en room en breng op smaak Verdeel de salade in de glazen en schep de saus erover.` |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|