|
|
Verwarm de oven voor op 150C. Was de asperges en schil ze (indien nodig). Breek het onderste stuk eraf (ca. 2 cm lengte), snijd er de kopjes af en houd deze apart. Kook eerst de stelen 3 minuten in ruim kokend water met flink wat zout en doe er dan de aspergekopjes bij en kook nog ongeveer 3 minuten. Stort ze in een vergiet en spoel koud. Snijd de asperges in schuine stukken van ongeveer 2 centimeter. Hak de peterselie fijn. Klop de eieren met een garde in een kom. Roer de geraspte kaas, peterselie, zout, peper en asperges erdoor. Vet een tweetal ronde ovenschalen in met olijfolie. Knip uit bakpapier een rondje ter grootte van de bodem van de schaal en leg deze onderin de schaal. Vet ook het papier in met olijfolie. Giet het mengsel in de schalen en laat in een matig hete oven staan totdat het ei gestold is. Dit duurt ongeveer 18 minuutjes. Laat het iets afkoelen en snijd de frittata in puntjes. Serveer warm, lauw of zelfs koud.
Voor de salade:
Koop een lekkere kant en klaar gewassen gemengde salade
Bosuitjes
Paar rijpe cherry tomaatjes, gehalveerd
Maak een dressing van:
1 deel balsamico azijn
3 delen mooie olijfolie
peper en zout
1 tl. Mosterd
eventueel een geperste teen knoflook en wat gedroogde rozemarijn.
Maak van de mosterd, olie, azijn, peper en het zout een lekkere dressing. Voeg eventueel de knoflook en rozemarijn toe. Proef of de dressing goed op smaak is, hij moet lekker fris zijn en niet zwaar naar olie of te zuur naar azijn smaken. Snij de bosuitjes in fijne ringetjes en mix alles vlak voor gebruik lekker door elkaar. Serveer bij de frittata en de salade een lekker stukje brood, zelfgebakken of gekocht. Bijvoorbeeld ciabatta. |