laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ricotta Citroenflan
  ingrediënten:
    Voor 6-8 personen:

1 portie kruimeldeeg (225gr. bloem, snuif zout, 175 zachte boter, 1 eidooier, 4-5 el koud water)
300 gram ricotta
150 gram tafelsuiker
geraspte schil van 2 citroenen
3 eieren, op kamertemperatuur
50 ml gezeefd citroensap
poedersuiker, voor het bestuiven
  bereiding:
    Maak het deeg door de bloem met snuf zout, boter te mengen tot een kruimeldeeg. Meng de eidooier met het ijskoude water en voeg dat toe aan het deeg, meng nog even goed door met de hand, verpak het deeg dan in plasticfolie en laat ongeveer 3 kwartier rusten in de koeling. Rol het daarna uit en bekleed er een bakvorm van 23cm doorsnee mee. Zet 30 minuten in de koelkast en bak 10 minuten blind. (Blindbakken is de bodem bedekken met een stuk bakpapier met daarop een vulling van oude peulvruchten of speciale vulling te kook in oa. Kookwinkels, om de bodem voor te garen en niet te laten rijzen. Maak de vulling in een keukenmachine of met een elektrische handmixer. Breek de ricotta in kleine stukjes en voeg de suiker toe terwijl de machine draait. Meng tot een samenhangend geheel en voeg de citroenrasp toe. Laat de machine draaien en voeg de eieren een voor een toe. Meng tot ze opgenomen zijn en schraap ze zo nodig van de zijkanten af. Meng het citroensap erdoor. Het mengsel mag best pittig naar citroen smaken. Het is de bedoeling dat flan lekker zurig wordt. Verwarm de oven voor op 200°C. Schenk de vulling in de taartvorm en zet de flan in de oven. Bak 15 minuten en zet dan de oven op 170° C en bak nog 15-20 minuten of tot de vulling net opgestijfd en lichtbruin is. Laat de flan op een rooster afkoelen. Zeef de poedersuiker erover en serveer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats