laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pizzaclown :
  ingrediënten:
   


  • 30 gram margarine + wat om in te vetten
  • glutafin : wat om op het werkvlak te strooien
  • een mespuntje zout
  • 2 blikken gepelde tomaten (a 400 gram)
  • mespunt peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 2 mozzarellakaasjes
  • 1 kleine groene paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 2 kleine tomaten
  • 8 zwarte olijven
  • 8 plakjes boerenmetworst

    ------------------------

  • theelepel
  • deegroller
  • oven
  • bakplaat
  bereiding:
    Bereiding
Maak 4 ballen gerezen gistdeeg. Laat intussen in de zeef 2 blikken gepelde tomaten uitlekken. Snijd ze in stukjes. Smelt in de koekepan 30 gram margarine op een laag vuur. Doe er de stukjes tomaat, een mespunt peper en 1 theelepel gedroogde oregano bij. Pers er 1 teentje knoflook boven uit. Laat deze tomatensaus 3 minuten sudderen.

Laat in de zeef 2 mozzarellakaasjes uitlekken. Snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Snijd 1 kleine groene paprika in de lengte doormidden. Snijd er het kroontje en de zaadlijsten uit. Snijd de paprika overdwars in dunne repen. Houd 8 repen apart voor de wenkbrauwen. Snijd voor het haar de rest nog wat fijner. Neem een halve rode paprika. Snijd er voor de monden, in de lengte, 4 repen af. Snijd voor de neuzen 2 kleine tomaten overdwars doormidden. Leg voor de ogen 8 zwarte olijven en voor de wangen 8 plakjes boerenmetworst klaar.

Strooi wat Glutafin op een glad werkvlak. Leg er een gerezen deegbal op. Duw het plat en rol het met de deegroller uit tot een cirkel van ongeveer 1 cm dik. Leg het deksel erop. Snijd het deeg rondom het deksel uit. Doe hetzelfde met de andere deegballen. Zet de oven op 250 graden. Vet de bakplaat met margarine in. Leg er de ronde deeglappen op.

Schep er de tomatensaus op. Smeer deze uit, maar blijf 1 1/2 cm van de rand af. Verdeel er de plakjes mozzarellakaas over. Maak nu het clownsgezichtje met de paprika, de tomaat, de olijven en de worst. Bak de pizzaclown onderin de oven in 15 minuten lichtbruin en gaar.
Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats