laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauwrug met tomatencoulis en pompoenpuree
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 stukken kabeljauwrug van 150 g
8 tomaten
2 teentjes knoflook
10 olijven
150 g gerookte spekreepjes
5 grote aardappelen
500 g pompoenvlees
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter
1 ui
1 sjalot
Provençaalse kruiden, basilicum, koriander, peterselie
peper en zout
  bereiding:
    Schil de aardappelen en kook ze gaar
Snij het pompoenvlees in blokjes, schil en versnipper een sjalot en laat ze samen met wat korianderblaadjes aanfruiten in een eetlepel olijfolie
Haal de aardappelen en de pompoenblokjes door een groentenzeef of plet ze tot een smeuïge puree
Breng op smaak met peper en zout en voeg een eetlepel boter toe
Schil en versnipper de ui, pel de tomaten en snij ze in blokjes
Laat de ui samen met de spekreepjes enkele minuten aanfruiten, voeg de tomaten toe en laat nog even verder sudderen
Voeg dan de fijngehakte olijven en look toe en breng op smaak met peper en zout en laat op een zacht vuurtje inkoken
Schik intussen de kabeljauwruggen in een ovenschotel en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden
Schuif in een op 150°C voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten garen
Schik de kabeljauwrug op een bord, overgiet met tomatencoulis en dresseer met de hulp van een spuitzak de pompoenpuree in torentjes rondom de vis
Eventueel afwerken met wat platte peterselie en basilicum.

474 kcal p.p.

Dit is een recept van Pascal Feith uit Braine-le-Chateau
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats