laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomatenconfituur
  bereiding:
    750 gr tomaten spoelen (vb.

In kokend water leggen en ontvellen
door de tomatenzeefmachine draaien en
wat overblijft is ongeveer 500 gr.
Laten afkoelen...
Een zakje vijgen (zacht fruit) het zijn gedroogde vijgen die gedeeltelijk gerehydrateerd zijn
Dit is 200 gr. alles mooi in kleine stukjes snijden


Idem met zo een zakje abrikozen ...
Het sap van 1 volledige citroen.
Een snuifje kaneel een beetje verse gember
klein beetje foelie.
2 appels schillen en in fijne blokjes snijden, die worden besprenkeld met het citroensap
Ik heb als suiker lichte kandijsuiker genomen
Ik had iets meer dan 1 kg van de vruchten dus ik heb een dikke kilo suiker genomen.
Alles in een kom gedaan en goed de suiker ondergeroerd
goed laten koken, indien nodig afschuimen.
Wanneer de confiture klaar is hem onmiddellijk in potten doen, sluiten en omgekeerd wegzetten.

Dit is een recept van Winiefred Van Killegem uit "confituren"
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats