|
|
|
Ananascake |
|
ingrediënten: |
|
|
200 gr boter,
180 gr suiker,
250 gr zelfrijzend bakmeel,
4 eieren,
1 blik ananas op sap,
zout,
geraspte citroenschil,
een scheutje melk. |
|
bereiding: |
|
|
Ananas in stukjes snijden
Bakmeel zeven
Springvorm inboteren en bestuiven met bloem
Roer de boter met de suiker, zout en geraspte citroenschil tot een schuimige massa.
Voeg de eieren één voor één toe en klop ze goed door het deeg.
Voef er wat ananassap bij en goed mixen.
Roer hierna het gezeefde zelfrijzend bakmeel en een scheutje melk erdoorheen.
Doe de helft van het deeg in de vorm en leg hierop de helft van de ananas.
Nu de rest van het deeg in de vorm doen en de rest van de ananas.
Bak de cake in een matig warme oven (125°), bij overwegende onderwarmte in ca. 1 à 1 1/2 uur gaar en bruin.
Dit is dus aan te passen aan uw oven.
Neem ten slotte de cake uit de vorm en laat hem op een taartrooster afkoelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|