Lamskoteletjes met auberginepuree |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
2 aubergines
125 ml dikke yoghurt
2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte munt
wat zout en cayennepeper
12 enkele lamskoteletten
2 theelepels blaadjes verse tijm |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kerf de aubergines in en leg ze in een
vuurvaste schaal of op een bakplaat en plaats ze pakweg 25 minuten in de
hete oven. Na die tijd vertoont het vel zwarte plekken en zijn de aubergines zacht geworden. Laat de vruchten nu even afkoelen en snijd ze dan doormidden. Schep met een lepel het zachte vruchtvlees uit de schil. Pureer vervolgens het vruchtvlees met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer. Schep de puree in een kom en roer het citroensap, de knoflook (uit de knijper), de yoghurt, de peterselie en de munt erdoor. Breng de puree op smaak met wat cayennepeper en zout. Verhit nu een grillpan of koekenpan (met antiaanbaklaag). Zet de lamskoteletten tegen elkaar aan met de rugkant naar beneden gericht rechtop in de pan. Laat het randje vet knapperig lichtbruin grillen of bakken. Bak of gril de koteletjes in het eigen vet in de pan aan beide kanten (reken op circa 2 minuten per kant). Het vlees moet van binnen rosé zijn. Bestrooi de koteletjes met zout en tijmblaadjes. Verdeel de koteletjes en auberginepuree over de borden. Serveer bij dit gerecht sperziebonen of haricots verts en garneer (desgewenst) met reepjes tomaat. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|