laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pika's scampipotje op de BBQ
  bereiding:
    Een stuk of 4 à 6 scampistaarten per persoon (neem beste geschilde waar enkel het uiteinde van de staart nog een klein stukje schil heeft) Ik doe die in van die kleine stenen kastrollekes. Ieder kastrolleke vul ik dan (ongeveer voor 1/3e) metwitte wijn en olijfolie. Per potje 1 teen look in 4 gesneden (meestal schil ik die niet) Kruiden: Peper, zout, marjolein, thym, bieslook, en(een heel klein stukje) rode minipeper (eigen importuit Portugal, bloedheet pfwieuw, piripiri noemen zedat ginds) De potjes zet ik nadien op de hete bbq en ik laat ze enkele minuutjes pruttelen (eigenlijk tot de scampi's mooi ineengedraaid zijn) Potjes kunnen zo opgediend worden (waarschuw de gasten dat ze erg warm zijn!) en meestal geef ik er een stukje stokbrood bij dat effe op de BBQ gelegen heeft.

Variaties: Soms doe ik er wat ringetjes ajuin bij en/of stukjestomaat maar ikzelf heb liever zonder.

Smakelijk
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats