laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipfilet met tomaten-paprikacoulis
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 kipfilets
8 plakjes cheddar
600 g tomaten
2 kleine courgettes
1 rode paprika
10 cl witte wijn
olijfolie
1 eetlepel sojasaus
1 sjalot
3 teentjes look
1 klein (scherp) chilipepertje
takje rozemarijn,
takje tijm,
Provençaalse kruiden,
1 dopje saffraan,
paprikapoeder,
laurierblad
(Creoolse) peper, zout, suiker
8 blaadjes basilicum
  bereiding:
    Pel en ontpit de tomaten. Pel ook de paprika en verwijder zaad en zaadlijsten
Verwijder zaadjes en zaadlijst van het chilipepertje (of niet, als je het “heet” wil!)
Snipper de sjalot en 2 teentjes look fijn
Stoof de sjalot en de look zachtjes aan in een scheutje olijfolie
Voeg tomaten, paprika, witte wijn, rozemarijn, laurierblad, chilipepertje en tijm toe. Laat gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en een snuifje suiker
Verwijder laurierblad, tijm en rozemarijn en mix met de staafmixer of in de blender. Haal de gemixte massa door een zeef
Bereid een marinade met 5 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sojasaus, saffraan, vers gemalen (Creoolse) peper, 1 koffielepel Provençaalse kruiden en een mespuntje paprikapoeder
Snij de kipfilets middendoor en marineer ze gedurende minstens 2 uur in deze marinade
Verwijder de uiteinden van de courgettes. Snij er dan 4 mooie schijfjes af van 1 cm dik. Bak de schijfjes in wat olie even aan in pan met antikleeflaag
Haal de kipfilets uit de marinade. Maak een pakketje met achtereenvolgens een stukje kipfilet, het schijfje gebakken courgette, een plakje cheddar, 2 basilicumblaadjes, opnieuw kipfilet en eindig met een sneetje kaas. Strooi er wat paprikapoeder over en bind alles samen met keukentouw. Plaats de pakketjes in een vuurvaste schaal en besprenkel ze met olijfolie. Bedek de schotel met aluminiumfolie
Schuif in een op 220°c voorverwarmde oven voor 15 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 5 minuten doorbakken in de oven
Snij intussen van de rest van de courgettes fijne linten met behulp van een kaasschaaf of een dunschiller. Stoof die even aan in olijfolie met fijngesnipperde look. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker
Warm de saus nog even op en schep op elk bord een spiegel van de
coulis
Verwijder de touwtjes van de kippakketjes en leg ze midden op het bord. Drapeer de courgettelinten er mooi naast. Druppel wat olijfolie extra vergine over het gerecht
Een aardappelpuree met look en olijfolie smaakt er heerlijk bij!

462 ckal p.p.

Dit is een recept van van Gilbert Heirbrant uit De Pinte
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats