|
|
|
Macaroni met savooikool |
|
ingrediënten: |
|
|
1 kleine savooikool,
250 g korte macaroni,
1 wortel en 1 ui,
1 groot blik gepelde, tomaten in blokjes, 1/2 kg verse kaas,
100 g gerookt spek,
50 g geraspte kaas,
1 dl room,
1 teentje knoflook,
muskaatnoot,
boter,
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Kook de koolbladeren 3 minuten en spoel ze. Klop de kaas op met 2 eetl. room, peper en zout en muskaatnoot. Laat het spek in dobbelsteentjes uitbakken. Fruit de schijfjes wortel, de versnipperde ui en de uitgeperste knoflook in wat spekÂvet. Voeg de gepelde tomaten bij het spek en de groenten en laat alles 15 minuten afgedekt stoven. Voeg van het vuur, de rest van de room toe en kruid de saus eventueel nog wat bij. Vermeng de uitgelekte deegwaren met reepÂjes savooikool, het mengsel van kaas en room en de tomatensaus. Giet het geheel in een beboterde ovenÂschaal. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schotel 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|