laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pika's Overheerlijke BBQ Steak
  ingrediënten:
   

  • entrecôte
  • peper
  • zout
  • verse tijm
  • marjolijn
  bereiding:
    Zo maak ik steak op de BBQ + enkele BBQ tips:
Neem ne goeie dikke steak (of nog beter: ne entrecôte)(min 1,5 cm dik) Snij de steak in reepjes (ongeveer even hoog als dat ze dik zijn)
Leg de steak op een bord (voorkomt knoeiboel) en overgiet deze royaal met olijfolie. Doe peper en zout op de steak en 'masseer' deze voorzichtig in de steak (zie dat ge de struktuur van het vlees niet om zeep helpt)
Als de BBQ warm genoeg is (liefst niet op instanteverbrandtemperatuur, TE heet dus) de reepjes steak op de rooster leggen en net zolang laten bakken als uw gasten hun steak graag hebben (licht, hard gebakken)
Terwijl de steak bakt heel regelmatig omdraaien (opgelet: ne steak die lekker rood vanbinnen moet zijn is binnen de kortste keren klaar dus zie dat uw gasten al hun groenten enz. al ter beschikking hebben zodat het vlees kan gegeten worden terwijl het nog warm is -niks zo ellendig als een warm stuk vlees krijgen op een BBQ feestje en daarna nog een kwartier moeten sukkelen met groeten en brood enzo)
Nog terwijl de steak bakt (veel werk allemaal op korte tijd niewaar :-) ): verse tijm, marjolijn op de hete kolen onder het vlees leggen, door de rook krijgt het vlees zijn typische lekkere zuiderse BBQ-smaak en worden de buren groen van jaloezie)

Voilà , laat het smaken zou ik zo zeggen! ;-)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats