|
|
|
Tomaat-ui-champignonquiche |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 -6 personen:
6 plakjes bladerdeeg
225 gr. geraspte Cheddarkaas
4 flinke tomaten
1 el gehakte peterselie en bieslook
100 gr. champignons
2 el olie
1 grote ui
teentje knoflook
3 eieren
1,5 dl. melk
beetje zout en zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Champigons in plakjes en ui snipperen, tomaat in stukjes snijden (eigenlijk ook ontvellen en ontpitten, maar dat vind ik teveel rompslomp) eieren loskloppen.
Bladerdeeg ontdooien, en met een beetje geklopt ei besmeren. Bodem van een taartvorm ermee bedekken. 50 gr. van de kaas over de bodem strooien.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Fruit de ui, tomaat, champignons en bieslook/peterselie 2-3 min. Meng de losgeklopte eieren met de melk, en zout en peper. Giet de gefruite groenten in de taartvorm en giet het ei-mengsel erover, en de laatste kaas tenslotte. Ongeveer 35-40 minuten in de oven tot het stevig en bruin is.
Lekker met een groene salade.
Dit recept is van Nathalie |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|