laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomaat-ui-champignonquiche
  ingrediënten:
    Voor 4 -6 personen:

6 plakjes bladerdeeg
225 gr. geraspte Cheddarkaas
4 flinke tomaten
1 el gehakte peterselie en bieslook
100 gr. champignons
2 el olie
1 grote ui
teentje knoflook
3 eieren
1,5 dl. melk
beetje zout en zwarte peper
  bereiding:
    Champigons in plakjes en ui snipperen, tomaat in stukjes snijden (eigenlijk ook ontvellen en ontpitten, maar dat vind ik teveel rompslomp) eieren loskloppen.

Bladerdeeg ontdooien, en met een beetje geklopt ei besmeren. Bodem van een taartvorm ermee bedekken. 50 gr. van de kaas over de bodem strooien.

Oven voorverwarmen op 200 °C.

Fruit de ui, tomaat, champignons en bieslook/peterselie 2-3 min. Meng de losgeklopte eieren met de melk, en zout en peper. Giet de gefruite groenten in de taartvorm en giet het ei-mengsel erover, en de laatste kaas tenslotte. Ongeveer 35-40 minuten in de oven tot het stevig en bruin is.

Lekker met een groene salade.


Dit recept is van Nathalie
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats