|
|
|
Heek in witte wijn. |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 eetlepels bloem
4 x 150 g heekfilet met huid (of andere witvisfilet)
4 eetlepels olijfolie
125 ml droge witte wijn
2 flinke tenen knoflook, fijngehakt
6 bosuitjes, in dunne ringetjes
een bosje (platte) peterselie, fijngehakt |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven op 230 graden. Strooi bloem, een snuf zout en peper uit op een bord en wentel de vis erdoor. Verhit de olijfolie, op hoog vuur, in een ovenvaste lage koekenpan. Leg de heekfilets op de huid in de pan en bak ze drie minuten. Draai de vis om en bestrooi ze naar smaak met peper en zout. Schenk de wijn bij de vis en strooi er de knoflook, bosuitjes en peterselie over. Zet de pan, zonder deksel, vijf minuten in de oven tot de vis net gaar is. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|